Midden op de Veluwe, ten noorden van Arnhem, ligt
een voormalig kazerneterrein dat getransformeerd is tot
een culturele enclave in de natuur: Buitenplaats Koningsweg.

Buitenplaats Koningsweg is een verrassend ‘dorpje’ in de bossen vlakbij voormalig vliegveld (Fliegerhorst) Deelen. De overblijfselen van ‘Fliegerhorst Deelen’ vormen verspreid over bosheide en akkers, een onbekend cultuurhistorisch landschap, een soort grote variant van het Openluchtmuseum, met nep dorpjes en boerderijen.

Inmiddels wordt er sinds een paar jaar gewoond, gewerkt en gerecreëerd op een plek waar natuur, cultuurhistorie en hedendaagse cultuur centraal staan. Kunstenaars, ontwerpers en horeca maken samen met de bewoners van deze plek een levendige bestemming op de Veluwe.

Culturele evenementen en exposities trekken al jaren geregeld bezoekers uit de wijde omgeving naar de Buitenplaats, die zowel door toeristen als Arnhemmers is ontdekt als stoere pleisterplaats te midden van de bossen. Het terrein zelf is als eenheid ontworpen met als uitgangspunt dat de natuurlijke landschappelijke context van de Veluwe op dit terrein helemaal terugkomt. In een parkachtige omgeving wisselen woningen en atelierruimtes elkaar af.

Nieuwbouw en verbouwingen op de plek zijn allemaal uitgevoerd aan de hand van een beeldkwaliteitsplan dat eenheid en samenhang brengt waardoor het terrein zich ook als samenhangende culturele enclave toont. Het terrein is verrijkt met een hedendaagse culturele laag in de vorm van 11 verschillende recreatiewoningen die in dit landschap een plek hebben gekregen: de follies.

De follies vormen een permanente culturele manifestatie die voor iedereen ruimte biedt om op dit terrein te overnachten op een manier die op de Veluwe nergens zo kan; in een folly tussen
de bomen / op de hei, in een voormalig militair landschap, met het wild op een paar meter afstand van je bed. Wij hebben de mogelijkheid gekregen om één van deze follies te realiseren: Buitenverblijf Nest, strategisch gepositioneerd in de groene omgeving en heerlijk gericht op de zon. Dit maakt Nest tot een bijzonder ‘vogelhuisje’ tussen de prachtige bomen van Buitenplaats Koningsweg.

Ook zin om op deze unieke plek in Buitenverblijf Nest te verblijven?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor meer informatie of een reservering.

BOEKEN