Met een vogelhuis in je achterhoofd is Buitenverblijf Nest
geen vreemde inpassing in het bosachtige landschap.

We hebben het hier over een ‘vogelhuis’ van 165 m3, drie vloeren boven elkaar op slanke poten van zwart gecoat staal en met een open verfijnde wenteltrap naar boven. Leven, wassen en slapen, gestapeld in één volume op hoogte. Aan de rand van het bos, steeds weer met een ander uitzicht. Nest is opgebouwd uit drie gevellagen die steeds verder naar buiten verspringen. Het verspringen van de volumedelen naar buiten maakt extra ruimte voor nestkasten in de gevels. Achter de gevelbekleding kunnen boomklevers, spechten en vleermuizen beschutting zoeken.

Nest is ontworpen voor maximaal twee hoofdgasten en twee bezoekers die eventueel blijven slapen. De kinderen mee is geen enkel probleem. Het is gezellig met z’n allen slapen op zolder. Op de eerste leeflaag, bijna 8 meter boven de grond, bevinden zich de keuken en living. Het bosterras grenzend aan keuken en living is zowel op de ochtend als avondzon georiënteerd. De badkamer bevindt zich op ongeveer 3 meter hangend boven de living. Het ruime slaapvertrek bevindt zich in de kap.

In de recreatiewoning is de relatie tussen binnen en buiten heel sterk. Een kamerbrede schuifpui verbindt de living met het terras op hoogte. De recreatiewoning bestaat aan de binnenzijde hoofdzakelijk uit één open ruimte. Alleen de badkamer is een gesloten hangend doosvolume en in het trappenhuis richting het slaapvertrekop zolder is een subtiele brandscheiding ingepast. De badkamer is van alle gemakken voorzien en omvat een douche, wastafel en toilet. Het ruime slaapvertrek met ramen aan twee zijden bevindt zich helemaal boven in de kap van Nest.

Alle comfortabele leefruimten van de folly bevinden zich op hoogte. Je zou bijna vergeten dat de tuin er ook nog is. Buitenverblijf Nest staat in een prachtig park waar de flora als oneindig voelt. Het is de perfecte plek om één te zijn met de natuur. Dit natuurgebied krijg je er helemaal bij. Het is immers de tuin van het buitenverblijf.

Ook zin om op deze unieke plek in Buitenverblijf Nest te verblijven?
Neem vrijblijvend contact met ons op
voor meer informatie of een reservering.

BOEKEN